Back to All Events

Kokkeskole med tema: Tang i maden – del 2: Efterår

 

- vær med til høsten og til kokkeskolen (eller kun kokkeskolen, hvis du ikke vil være våd)

 

Tang er andet end det grønne, der holder sammen på risene i en sushi-rulle. Der vokser rigtig mange anvendelige arter af tang langs de danske stenrevskyster.

 

Dagen består af to dele og starter kl. 9 i vandkanten ved Fornæs Fyr nord for Grenå. Her vil erhvervsdykker og tangspecialist Jens Christiansen          give en indføring i hvilke arter man selv kan finde, hvor let det er, selv at samle sin tang, og hvad man skal tage hensyn til ved indsamlingen.

 

Derefter vil vi sammen høste de arter der her vokser på det helt lave vand fra bølgeslagszonen og ud til en meters dybde (f.eks. lav klørtang, langfrugtet klørtang, purpurhinde, søsalat, rørhinde, blæretang, savtang, carrageentang, fingertang, sukkertang og kødblad).

Man kan enten vade i gummistøvler/waders eller hoppe i vandet med dykkerbriller og snorkle ud efter tangen. Jens stiller waders (str. 42/43) og indsamlingsnet og rive til rådighed, gummistøvler eller dykkerbriller og badetøj må du selv medbringe.

 

Herefter kører vi til Restaurant Moment, hvor vi kl. 12.30 mødes med de deltagere, der ikke ønskede at være med på stranden.

 

Eftermiddagen vil forløbe som “kokkeskole” hvor Restaurant Moments kokke vil demonstrere anvendeligheden af tang i køkkenet, og vise forskellige tilberedningsformer.

 

Jens viser undervejs hvordan tanghøsten håndteres, klargøres og tørres.

 

Dagen afsluttes med et hyggeligt og lækkert måltid – selvfølgelig med en masse tang.

 

Dato: Lørdag d. 27.05.2017

 

Mødetid og sted:

Del I. (hvis du vil deltage i høsten):   Parkeringspladsen ved Fornæs Fyr kl. 9.00

Del II(kokkeskole) - Restaurant Momentkl. 12.30. Vi afslutter ca kl. 16.00

 

Pris 750,- . Der sørges for mad og drikke dagen igennem – og der vil være rig mulighed for at få tang med hjem.

 

Begrænset antal pladser: Tilmelding senest d. 20. maj til rikke@restaurantmoment.dk

Bemærk at kursusgebyret skal indbetales inden kurset. Du modtager info ved tilmelding.

Earlier Event: August 12
Yoga og brunch
Later Event: September 30
Kokkeskole: Det Gemte i maden